8 Temmuz 2007 Pazar

:: Elektromanyetik güvenlik filmi...

Yeni bir cam filitresi, dışarıdaki hacker'lardan, telefon aramalarından ve EMP'lerden (Elektromanyetik Puls'lardan) , iç ortamı izolo ediyor.

Yeni tür film, darbeye dayanıklı filmler gibi cama uygulanıyor, ancak, mermi yada rokete dayanıklı değil, film elektromanyetik dalgaların önemli bir bölümünü geçirmiyor!

Üretici firma, filmi ABD hükümet binaları için üretmiş ve artık herkese satılması uygun bulunmuş.

Film elektromanyetik dalgaları dışardan alınmasını ve dışarıya gönderilmesini engelliyor.

Film ayrıca Elektromanyetik puls'lardan da binayı koruyor (tabiki camlardan gelen etkiyi...)

ABD 200 hükümet binasının camlarının bu film ile kaplamış.

Özellikle filmin kablosuz (wireless) hacking'i önlemek amaçlı etkili olacağı düşünülüyor. Şuanda gündemde olan Marshalls iç giyim firması (http://www.marshallsonline.com/ web sitesinde müşteri uyarısını görebilirsiniz) elinde bulundurduğu 200 milyon kredi kartı bilgisini ve müşteri bilgisini WEB güvenliği ile koruduğu bir erişim noktasından sızılarak çalındığı ortaya çıktı.

Marshall firmasının kullandığı WEP, Wireless Encryption Protocol, zayıf bir şifreleme ve internetten indirilecek programlar ile birkaç dakika içerisinde kırılabilir. Mesafenin faydalı olacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bunun içinde özel olarak tasarlanmış, ucuz maliyetli bir anten, yüzlerce e-metre uzaklıkta, sizin bulunduğunuz odayı hedef alıyor olabilir.

WPA standardını ise tek başına güvenli saymak hata olabilir.


Özel film Wi-Fi haberleşmesinin gerçekleştiği 2.4 Gigahertz'lik frekansı yansıtıyor.

Kaynak : Scientific American

EMP: Nükleer patlamalar veya özel olarak hazırlanmış düzeneklerden ortaya çıkan güçlü elektromanyetik pulslar.