9 Mart 2007 Cuma

:: Efsane avcılarından (Mythbusters) parmakizi tarayıcısının hacklenmesi...

:: Columbia Kazası, CNN

:: Columbia Kazası, (NASA Mission Control Center)...

:: 03/03/2007 Tam Ay Tutulması...

:: Roket İzi..

Ronald Netzley tarafından çekilen bu fotoğraf NASA'nın altı adet askeri uyduyu taşıyan Atlas V-401 roketi...

Kaynak : Spaceweather.com

:: Güneş Aktivitesi...


Güneş yaklaşık bir aydır pek aktif değil ancak öbür yüzü pekte öyle görünmüyor...

Arkada oluşan lekenin yeni yeni aktif hale geldiği tahmin edilebilir (28/2 gün << )
Fotoğraf : John Stetson
Kaynak : Spaceweather.com

:: NASA'da günün resimi...


(Yüksek çözünürlük için resimin üzerini tıklayınız. 6.4Mb)
STS-85 Görevinde çekilmiş Aurora Australis görüntüsü (Güney Işıkları...)

:: Gelecek'ten Linux çözümleri...


Gelecek A.Ş.'nin son ürünü Gelecek Desktop Vision, son yıllarda hızla değişen ve gelişen donanımlara, buna bağlı olarak ortaya çıkan ürünlere büyük bir uyumlukla çalışan ve diğer yandan yazılımlarda meydana gelen değişikliklere ve farklılıklara uyum sağlamış ayrıca tüm bunları çok modern, çok gelişmiş bir arayüzle (2 ve 3 boyutlu) ve kolaylıkla son kullanıcıya desteğiyle birlikte ulaştırmaktadır.
Güncel donanımlarınızı daha yüksek tanıma özelliği ile sorunsuz kullanmanıza yardım eder. Tek veya çift çekirdekli her türlü hızdaki işlemcilerine sahip her makinede performanslı şekilde çalışır, özel donanım gerektirmez.

Diğer ofis belgelerinizi açabilen son sürüm ofis yazılımı entegredir. Ofis yazılımı son kullanıcıların sürekli kullanabilecekleri bir ortam sunar. Diğer Ofis yazılımlarıyla uyumludur.

En son ve güncel yazılımlara sahiptir.. OpenOffice 2.0, Firefox 2, Msn, Skype, Mplayer.. gibi.

Plugin destegi ile tüm dosya formatlarını destekleyebilme özelliği sahiptir. mp3, mpeg4, avi, qt, mov, wav, wmv, wma, exe, xls, doc, ppt gibi uzantılarla sorusuz ve otomatik çalışır.

Bazı windows programlarınızı çalıştırma desteği sahiptir. Bu işletim sistemi için üretilmiş bazı programları örneğin Photoshop, Word, Quake, Doom...

Hem çalısan, hem kurulan özelliklere sahip olduğundan dolayı bu cd çöken işletim sistemlerinde cankurtaran olarak da kullanılabilir.

Hızlı kurulum ile zamandan tasarruf yaklaşık 5 dakikada kurulum yapabilme imkanı. İki amaçlı tek cd. Pro sürümü ile elde edilen ikinci cd içinde ek olarak iki ve üç boyutlu oyunlar ve programlar, genel amaçlı uygulamalar ile çalışmalarınıza daha büyük zenginlik sağlayacaktır.

Kullanımı kolaylaştırmak için alıştığınız işletim sistemlerine temalar araclığıyla benzetme olanağı. sahiptir.

Geliştirilmiş arayüz ve eklentiler yoluyla çok kolay bir şekilde sistemi kullanma olanağı. Sistemdeki grafik kartına bağlı olarak üç boyutlu (3D) desktop kullanma olanağı sağlar.

Tüm bunların aynında kurumsal olarak şirketlere teknik destek ve eğitim ya da son kullanıcılara telefon ve e.posta desteği bir paket olarak sunulmaktadır. Ayrıca yine bu ürünle ilk defa markalı ve oem olarak yerel veya Türkiye çapında bilgisayar üreticilere sunulan imkan ile markaya veya üreticiye özel logo ve resimler ürüne eklenerek bir işletim sistemi üretme hizmetide sunulmaktadır.


Diğer Yüksek Çözünürlüklü Ekran Görüntüleri için bakınız:

http://www.gelecek.com.tr/index.php?m0=1&m1=7&m2=62

Kaynak: Fazlamesai.net