25 Mart 2007 Pazar

:: Pardus'ta Staj Olanağı!

TÜBİTAK UEKAE bünyesinde faaliyet gösteren Pardus projesi bu yaz sezonunu verimli bir çalışma ile geçirmek isteyen öğrencilere kapılarını açıyor.

Eğer Pardus geliştiricileri ile beraber gerçek problemlere çözüm bulmaktan, bir yaz stajı süresince gerçek anlamda programlama deneyimi kazanmaktan, ortaya çıkardığınız ürünün insanlar tarafından kullanıldığına tanık olmaktan çekinmiyorsanız TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi'ndeki Pardus ofisinde yapacağınız bu staj fırsatını kaçırmayın.

Kendine ve problem çözme kabiliyetine güvenen öğrenciler, son başvuru tarihi 20 Nisan 2007 olan staj programımıza isterseniz sizler için belirlediğimiz Staj Konuları arasından seçimler yaparak, isterseniz kendi özgün fikirlerinizle başvurmanızı bekliyoruz.

Başvuru bilgileri ve staj konuları için http://www.pardus.org.tr/staj adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: ULUDAG.ORG

:: INOSCI 28 Şubat, SOHO/NASA...

Aşağıdaki resimde 28 Şubat 2007 günü http://sohowww.nascom.nasa.gov , NASA, SOHO resmi web sitesine tarfik veren sitelerin bir bölümü görülüyor...

Kaynak : http://sohowww.nascom.nasa.gov/stats/

:: Fransa UFO arşivlerini açıyor...

Fransa Uzay Araştırmaları Merkezi CNES, resmi olarak 1977 yılından bu yana gizlice biriktirilen ve çoğu zaman varlığı inkar edilen UFO arşivlerini internet sitesinde yayımlayacağını duyurdu.

CNES’ten yapılan açıklamada, 70’li yıllardan bu yana toplanan bin 600 dosya, 3 bin soruşturma tutanağı ve UFO gördüğünü söyleyen 6 bin kişinin ifadelerinin önümüzdeki günlerden itibaren CNES’in web sitesinde yayımlanacağı bildirildi. CNES’in UFO’lar hakkında web sitesinde kademeli olarak 100 bin sayfa belge yayımlaması bekleniyor.

Haberin devamı için tıklayınız...

:: Kuraklık Analizi...


Meteoroloji İşleri Genel Müdürülüğünün Kuraklık Analizi raporu için burayı tıklayınız...

Analizin Şubat 2007 bölümü :

Şubat ayında yurdumuzun özellikle kuzeybatısı ile doğusunda yağışlar yetersiz kalmıştır. Bunun sonucu olarak, Malkara hariç Marmara Bölgesi, Ünye, Hopa ve Artvin dışında Karadeniz Bölgesi, Bodrum ve Denizli hariç Ege Bölgesi, Akdeniz Bölgesi’nin orta kesimleri, İç Anadolu Bölgesi’nin güneybatısı, güneydoğusu ve kuzeyi, Doğu Anadolu Bölgesi ile Adıyaman, Mardin ve Siirt çevrelerinde kuraklık, yurdun diğer bölgelerinde hafif nemlilik oluşmuştur. İstanbul, Bandırma, Yalova, Bilecik, Sakarya, Bartın, Karabük, Bolu ve Amasra’da çok şiddetli kuraklık, Balıkesir, Bursa, Kütahya, Kocaeli, Zonguldak ve Çankırı’da şiddetli kuraklık yaşanmıştır.

Kaynak : Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürülüğü

:)