15 Haziran 2007 Cuma

:: Dünyayı izleyin...

Dünyada gerçeklen yangın, sel, fırtına, volkan gibi olayları gerçek zamanlı NASA'nın uydularından takip etmek istermisiniz :) !!!

O halde resimin üzerini yada aşağıdaki bağlantıyı tıklayınız...

http://earthobservatory.nasa.gov/NaturalHazards/natural_hazards_v2.php3?topic=storm

http://earthobservatory.nasa.gov/

Kaynak : NASA

:: Tornado'nun izi...


7 Haziran'da ABD Wisconsin'da meydana gelen tornadonun izlediği yol uydudan görülebiliyor (resimi büyütmek için üzerini tıklayınız...)

NASA'nın Terra uydusunun MODIS ünitesi tarafından görüntü 9 Haziran'da alınmıştır...

Resimdeki Tornado F-3 şiddetinde güçlü bir tornado (saatteki hızı 253 ~ 330 km...)

Bu tornado hakkında daha fazla bilgi almak için : http://earthobservatory.nasa.gov/NaturalHazards/natural_hazards_v2.php3?img_id=14299

MODIS hakkında bilgi almak için : http://modis.gsfc.nasa.gov/index.php

Kaynak : NASA

:: IC3 FBI...

FBI ABD'de gerçekleşen siber suçlar için kullandığı IC3 veritabanına 1 milyonuncu şikayetin girildiğini duyurdu...


2003 yılında başlatılan proje ile internet üzerinde oluşturulan veritabanında siber suçlar eşleniyor ve çözüm aranıyor...


Detaylı bilgi için : http://www.ic3.gov/media/2007/070613.htm
Kaynak : FBI Siber suç bülteni...

Ankara Adliyesi’nden MSN madurlarına müjde

Teknolojinin yaygınlaşmasıyla internet üzerinden yapılan haberleşmelerde büyük oranda bir artış meydana geldi. İnternet üzerinden yapılan haberleşmelerin büyük bir bölümünü de MSN programı oluşturuyor. Ankara Adliyesi Cumhuriyet savcıları, son dönemlerde kendilerine ’MSN şifremi çaldılar’ şeklinde başvuruların yapıldığına dikkat çekerek, “MSN şifresini kimin çaldığını ve kullandığını kısa sürede tespit edebiliyoruz” haberini verdi.

MSN şifre hırsızları hakkında bilişim suçlusu işlemleri yaptıklarını belirten yetkililer, MSN şifresini çalanları nasıl yakaladıklarını da şöyle anlattı:
“Microsoft Corporation’ın Türkiye Temsilciliği’ne yazı yazarak, şifresi çalınan kişinin adresini kullanan kişilerin IP numaralarının tarih, ve saat detayları ile birlikte savcılığımıza gönderilmesini rica ediyoruz. Yaptığımız başvuru üzerine şirket, IP numaralarının, tarih ve saatlerin olduğu dökümü bize gönderiyor. Daha sonra bu bilgileri İl Telekom Müdürlükleri’ne göndererek kullanıcıları tespit ediyoruz.”

Ankara Adliyesi’nden gelen haberin birçok MSN madurunu sevindirmesi bekleniyor.

Kaynak : NTVMSNBC

:: Samanyolu...


10 Haziran'da Mark Hensen tarafından çekilen Samanyolu fotoğrafı.
Kamera Rebel XT
ISO 800
Fotoğraf 4 Çerçevede her biri 5'er defa (Toplam 20 görüntü) çekilip mozaik olarak bilgisayar ortamında birleştirilmiş.

Fotoğraflar için Mark Hensen ve Timur Sümer'e teşekkürler.

:: Son Güvenlik Raporları...

Internet Explorer 7 spoof güvenlik açığı
( 15.06.2007 09:18 )
Problem HTTP Basic Authentication diyalog kutularında IDN (uluslararası Alan Adı) implementasyonun beklenmedik davranış göstermesinden kaynaklanıyor. Bu açıktan alan adında uluslararası karakterler kullanarak sunucuyu spoof ederek yararlanmak mümkün oluyor.
Devamı

( 15.06.2007 09:02 )
IPB forum yazılımında kötü amaçlı kullanıcıların belirli bazı verileri değiştirebilmesine izin veren bir açık olduğu rapor edildi.
Devamı

( 13.06.2007 07:38 )
Microsoft 15 güvenlik açığı ile ilgili 6 güvenlik bülteni yayınladı. Söz konusu açıklar uzaktan sistemde istenilen kodu çalıştırma veya servis kullanımı engelleme saldırıları gerçekleştirilebilmesine izin veriyor.
Devamı

Quantum ile uzak mesafeler arası haberleşme güvenli hale gelecek
( 13.06.2007 07:13 )
Avrupalı araştırmacılar salı günü elektronik haberleşmeyi güvenli hale getirecek bir quantum fiziği etkisini uzak mesafede kanıtladıklarını duyurdu.
Devamı

( 13.06.2007 06:55 )
YouTube sahibi Google mühendisleri tarafından geliştirilen teknoloji ile film ve TV kuruluşları gibi içerik sahipleri youtube sitesine yüklenen videolarda telif hakkı sahiplerinin izini olup olmadığını görebilecekler.
Devamı

( 13.06.2007 06:39 )
Bir Pfizer çalışanı firma dizüstü bilgisayarına dosya-paylaşım yazılımı kurduktan sonra firma çalışanlarının kişisel bilgilerinin dışarı sızmasına yol açtı.
Devamı

Kaynak : Olympos.org

:: Windows Vista Üçlüsü...