29 Nisan 2007 Pazar

:: Warezov Virüsünün Yeni Versiyonu Salgın Halinde Yayılıyor...

Güvenlik çözümleri konusunda dünya çapındaki önde gelen firmalardan biri olan Kaspersky Lab, 19 Nisan 2007 sabahı Warezov isimli e-posta solucanının son versiyonu olan Warezov.nf'nin salgın halinde yayıldığını bildirdi. Salgın en üst düzeye ulaştığında, zararlı e-posta trafiğinde %75 ila %80 düzeyine ulaşmıştı. Bu solucan internet üzerinde mesajlara eklenti halinde yayılıyor. Mesaj eklentisinde solucanın kendisi olmamakla birlikte, zararlı kodu internet üzerinden bilgisayara indirerek çalıştıran bir bileşen mevcut. Bu solucan aynı zamanda bilgisayarda mevcut antivirüs programlarını da devre dışı bırakıp siliyor. Warezov.nf solucanı, internet üzerindeki bir siteden başka zararlı programlar da indiriyor ve bu zararlı programlar sayesinde solucanın bulaştığı bilgisayar, internet üzerinden uzaktaki kullanıcılara erişim hakkı verilmesine neden oluyor.

Salgının en üst düzeye ulaştığı anda Warezov.nf, zararlı e-posta trafiğinin %10 civarında artmasına neden oldu. Başka bir deyişle her 10 zararlı mesajdan birisi Warezov.nf içeriyordu. Ancak 19 Nisan akşamı e-posta trafiğindeki Warezov.nf hacmi oldukça düştü.

Bu solucanla ilgili ilk örneğin ele geçirilmesinden yarım saat kadar sonra Kaspersky Lab, bu virüsü tespit eden ve temizleyen güncellemeyi 19 Nisan sabahı yaptı. Kişisel ürünlerimiz olan Kaspersky Antivirus 6.0 ve Kaspersky Internet Security 6.0 kullanıcıları programlarında "koruma önlemleri" (proactive security) seçeneğini işaretledikleri taktirde güncelleme olmadan dahi Warezov.nf solucanına karşı koruma altındalar. Kaspersky Lab Türkiye distribütörü 64K Bilgisayar olarak tüm internet kullanıcılarına antivirüs programlarının veritabanını güncellemelerini ve tanımadıkları kişilerden gelen e-postaları açmamalarını tavsiye ediyoruz.

http://www.64k.net
http://www.kaspersky.com.tr
http://www.kaspersky.com
http://www.viruslist.com/en/viruses/encyclopedia?virusid=156735

Kaynak : Olympos.org

:: Güneş Aktivitesi...


NOAA G1 Seviyesinde (düşük seviye) Jeomanyetik fırtına uyarısı verdi...
Fırtına seviyesinin ilerleyen günlere artması beklenebilir...

Kaynak : NOAA/NASA-SOHO

:: 24 Nisan'da Ay...


7000 metre yükseklikten uçan uçağın ay önünden geçişişini, almanyadan Martin Wagner yakalamış (24 Nisan 2007)

Kaynak: Spaceweather

:: Güneş Lekesi 953...

Sebastien Kersten /Belçika

Kaynak : Spaceweather