20 Mart 2007 Salı

:: C ve Java Editörü arıyorsanız...

C,C++ ve Java için ücretsiz bir editör/derleyici arıyorsanız Auburn Üniversitesinin java tabanlı jGrasp'ı kullanmanızı tavsiye ederim...

C runtime'ları ve kütühaneler için MinGW'yi kullanmanız gerekmekte, jGrasp ve Mingw'yi aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

Download:
Sisteminizde Java runtime yüklü ise (SE) burayı tıklayınız...
Sisteminizde Java yüklü değilse burayı tıklayınız...

MinGW'yi indirmek için burayı tıklayınız...

:: MIT, Murat and Michelle Erdemsel'in tango gösterisi...

:: UUİ’nin yörüngesi düzeltildi... (ISS-NASA)

Rus İnterfaks ajansı, Rus uzay gemisi Progress’in motorlarının gerektiği kadar çalıştırılarak, istasyonun irtifasının 5 km kadar yükseltildiğini bildirdi. Rus uzay yetkililerine dayanan ajans, UUİ’nin irtifasının 337 km’ye yükseldiğini belirtti. İstasyonun yörüngesi, Rus Soyuz TMA-10 gemisinin nisanda yapacağı sefere hazırlık amacıyla düzeltildi. Soyuz, Nisan’da ABD’li milyarder Charles Simonyi’yi UUİ’ye turist olarak götürecek. Gemide iki de Rus kozmonotu bulunacak.

Kaynak : NTVMSNBC

:: Hack’lenen bilgisayarlarda yüzde 30 artış...

Bilgisayar güvenlik firması Symantec’in araştırmasına göre, şu anda 6 milyondan fazla bilgisayar, bu virüs ve spam ağının bir parçası olarak çalışırken, kullanıcaları da tipik olarak bilgisayarların “hack”lendiğinin farkına varmıyor.

2006’nın ikinci yarısındaki bilgisayar saldırılarının üçte birinden fazlasının, ABD’deki bilgisayarlardan kaynaklandığını belirten Symantec şirketi raporunda, virüs ve spam ağındaki PC sayısı artarken, bunları kontrol eden sunucu sayısının, yüzde 25 azaldığının belirlendiğini, kaydetti.

Bilgisayar güvenliği uzmanları, kontrol eden sunucu sayısındaki bu azalmanın, virüs ve spam ağının yönlendiricilerinin, saldırıları için daha merkezi bir yapı oluşturarak, ağlarını yayma işini sağlamlaştırdıklarını gösterdiğini, belirttiler.

Kaynak : NTVMSNBC