21 Nisan 2007 Cumartesi

:: Microsoft Visual Studio'da Kritik Açık...

Açık, bir güvenlik firması tarafından sıfırıncı-gün açığı olarak sınıflandırılan cinsten ve "çok kritik" olarak değerlendirildi.

Microsoft, açıkla ilgili delil kodların halka açık yayınlandığını bildiklerini söylerken, açığın ancak sınırlı saldırılara neden olabileceğini söyledi. Microsoft kullanıcılarına bu açıktan sakınmanın yollarını gösteren bir tavsiye bültenini de yayınladı.

WMI Object Broker ActiveX'in parçası olan açık WmiScriptUtils.dll dosyasında bulundu. Bu açık üzerinden saldırgan yöneticinin haklarını alabiliyor.

Microsoft IE7'yi default konfigürasyonla kullanan ve Windows Server 2003 veya Windows sistemler üzerinde çalışan Visual Studio 2005 kullananların açıktan etkilenmediğini bildirdi. Microsoft yama yayınlamak için önce açığı incelediklerini ve ondan sonra yama yayınlayıp, yayınlamayacakları konusunda karar vereceklerini bildirdi.

Danimarka'lı güvenlik firması Secunia bugün web sitesinde yayınladığı tavsiye bülteninde açığı "kritik" olarak değerlendiriyor ve şu anda bu açığı kullanan sızmalar olduğunu bildiriyor.

Açığın, Windows Firewall'u çalışamaz hale getirdiği ve kullanıcıları risk altına soktuğu bilgisi veriliyor. Saldırganın sisteme girmesi için yerel ağa erişmesi gerekiyor. Secunia, bu açıktan korunmak için, basit bir yol yani internet erişimini paylaşmak için router yerine ICS kullanımını tavsiye ediyor.

Kaynak : Türk İnternet

:: Uluslararası Uzay Ekibi 14 , Dünyaya döndü...


Ekip 14'den;
Kumandan Michael Lopez-Alegria,
Uçuş Mühendisi Mikhail Tyurin ve Ekip 15 ile uzay turisti olarak uzaya çıkan Charles Simonyi taşıyan Soyuz aracı Kazakistana indi...

Simonyi, Microsoft Word ve Exel programlarının yaratıcısı...

:: Site Advisor...

Intellect’in Türkiye dağıtıcısı olduğu Mcafee, Site Advisor ile Internet’te sörf yapanları zararlı içeriklerden koruyor. Site Advisor, birnevi Internet danışmanı olarak görev yapıyor. Amacı web üzerindeki herşeyi Site Advisor yazılımı ile test edip raporlayarak kullanıcıların çevrimiçi güvenliğini sağlamak.

Site Advisor Internet’te var olan hakaret edici içeriği değil, güvenlik emniyet ve çevrimiçi rahatsızlıklar için test ediyor. Bunu yaparken de 3 güvenlik derecesi kullanıyor. Yeşil, kırmızı ve sarı güvenlik dereceleri ile son kullanıcıya o sitenin güvenilir olup olmadığı konusunda bilgi veriyor. Renklerin anlamı ise yeşil iyi ve güvenli, kırmızı güvenilir olmayan anlamında. McAfee site denetimleri ile ilgili özellikle şu konunun altını çiziyor;

    Olası hakaret edici içeriği değil, güvenlik, emniyet ve çevrimiçi rahatsızlıklar için test ediyoruz. Bu nedenle lütfen 'yeşil' güvenlik derecelendirmelerimizi bir Web sitesinin belirli içeriği veya genel konusunu onaylama ya da Web sitesinin genel kalite derecelendirmesi olarak yorumlamayın. Güvenlik derecelendirmelerimiz ve önerilerimiz belgelenen test sonuçlarımızı temel alan yönergelerdir, ancak bir web sitesinde gezindiğiniz, bir dosyayı karşıdan yüklediğiniz veya çevrimiçi olarak kayıt bilgileri verdiğiniz her durumda neler olacağının garantisi verilemez.

SiteAdvisor, 2005 yılında Ağ kullanımını hem kendileri hem aileleri için daha güvenli hale getirmeyi amaçlayan bir grup MIT mühendisi tarafından kuruldu. Spam, istenmeyen program ve casus yazılımları bilgisayarlardan temizlemek, kaybedilen zamanı ortadan kaldırmak için çalışmaya başlayan grubun geliştirdiği SiteAdvisor, 5 Nisan 2006 tarihinde dünyanın en büyük güvenlik şirketi olarak kabul edilen McAfee tarafından satın alındı.

Site kontrolü için burayı tıklayınız...

Mozilla ve Internet Explorer için güvenlik doğrulama eklentileri için burayı tıklayınız...

Kaynak : Türk İnternet

:: Lyrid Meteor Yağmuru... 22 Nisan 2007


22 Nisan 01.30'da doğu gökyüzü

Nisan ayının en önemli göktaşı yağmuru olarak Lyridler dikkati çekiyor. 16 - 25 Nisan tarihleri arasında görülen Lyrid göktaşı yağmuru 22 Nisan'da maksimum yoğunluğa ulaşıyor. Bu tarihte saatte 10 ila 20 arasında göktaşı gözleyebilirsiniz. Lyridler'in radyan noktası Çalgı (Lyrae) takımyıldızının en parlak yıldızı olan Vega'nın birkaç derece uzağında. Gece yarısına doğru bölgenin ufuktan iyice yükselmesi ile birlikte göktaşı yağmuru gözlemine başlayabilirsiniz. İlkdördün evresindeki Ay bölgenin oldukça uzağında ve 00.45'de batıyor. Bu nedenle gözlemlere herhangi bir etkisi olmuyor.
Yukarıdaki görüntüde Lyrid meteorlarının ayın yüzeyine dağılımları görülmektedir.

Kaynak : Ankara Üniversitesi Rasathanesi, Spaceweather