17 Ağustos 2007 Cuma

:: Dean Kasırgası...




Kaynak : NOAA

:: SETI ve SETI@home projesi...

:: Nükleer Silahlı Uçakları Nöbette...

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya'nın ''uzun menzilli kıtalararası nükleer bombardıman uçaklarının düzenli devriyelerine yeniden başladığını'' ilan etti.
Rusya Devlet Başkanı Vlamidir Putin, Rusya'nın uzun menzilli kıtalararası nükleer bombardıman uçaklarının düzenli devriyelerine yeniden başlamaları için emir verdiğini açıkladı.
Putin, "17 Ağustos saat 00.01'den itibaren nükleer bombardıman uçaklarının havalanması kararını aldım. Bu karara göre, Rusya'nın değişik bölgelerinde bulunan 7 hava alanından 14 nükleer bombardıman uçağı, yardımcı uçaklar ve yakıt uçaklarıyla birlikte havalandı" dedi.

Toplam 20 uçağın katılımıyla "askeri nöbetin" başlatıldığını ifade eden Putin, uçakların bugün boyunca toplam 20 saat havada bulunacaklarını ve nöbetlerini Rusya Askeri Deniz Filosu ile birlikte tutacaklarını kaydetti.

ABD'nin dünya hakimiyeti

Rus haber ajanslarının naklettiğine göre Putin, ABD'nin giderek artan dünya hakimiyetine karşı üstü kapalı açıklama yaptı.

Putin, "Stratejik uçak devriyelerimiz yeniden başlatılacaktır. Bu zorunlu. Çünkü diğer ülkeler bunu sürdürüyor" dedi.

Putin, SSCB'nin 26 Aralık 1991'deki resmi lağvedilişinden sonra ABD karşısında "Soğuk Savaşı" tamamen yok etme niyetiyle kıtalararası atom bombası taşıyan "stratejik savaş uçaklarının" seferlerine son verilmiş olduğunu hatırlattı.

Rusya Hava Kuvvetleri tarafından da bugün yapılan açıklamada, nükleer bombardıman uçaklarının Pasifik, Atlantik ve Kuzey Kutbu üzerinde devriye uçuşları yaptığını duyurdu.

Rusya - Çin yakınlaşması

Rusya, ABD'yi "Kuzey Kore ve İran'a karşı" Avrupa'nın göbeğinde Çek Cumhuriyeti ve Polonya'da kurmaya kalktığı "füze savunma sisteminden" vazgeçmesi konusunda ikna edemedi.

Rusya, ABD'nin dünya hakimiyetine karşı Çin'in dahil olduğu Şangay İşbirliği Örgütü'ne ağırlık verdi ve bugün kendi topraklarında Ural Dağları'nın güneydoğu kesiminde Çin askerlerinin ilk kez ortak tatbikat yapmasını gözlemledi.

Vlamidir Putin, Çin Komünist Partisi Genel Sekreteri Devlet Başkanı Hu Jintao ile ilişkileri giderek güçlendirme yoluna girdi.


:: Ekip 118, Uzay yürüyüşüne hazırlanıyor...


Ekip 118, cumartesi , uzay mekiğinden istasyona yapılacak kargo aktarımı için hazırlık yapıyor.

Yer ekibi (Houston) Endeavour'ın ısı kalkanını onarmamaya karar verdi. Oluşan hasarın güvenlik riski içermeyeceği sonucuna ulaşan ekip ek zaman ve ekipman harcamaya değer bir hasarın olmadığı sonucuna ulaştı.

Kargo taşıma işi, Türkiye saati ile 17:01'de başlayacak.

Ekip ayrıca 18:34'deki konferansa katılacak...

Aşağıdaki bağlantıda , mekiğin ısı kalkanının nasıl kontrol edildiği hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz...
http://www.nasa.gov/pdf/186088main_sts114_excerpt_inflight_repair.pdf

Kaynak : NASA

:: 28 Ağustos Ay tutulması...

Tutulmanın gözlemleneceği konum ve zaman çizelgesi aşağıdadır.
Tutulma, Türkiyeden gözlemlenemeyecek.Detaylı bilgi: http://science.nasa.gov/headlines/y2007/03aug_dreamyeclipse.htm
Kaynak : Spaceweather /NASA

:: Güncel İstasyon görüntüsü...

Alman Astronom Stefan Seip'in, 10 inçlik teleskopu ile, 16 Ağustos'da aldığı İstasyon görüntüsü...

Kaynak : Spaceweather

:: M57...

Tarih :6 Ağustos 2007
Saat : 01:19
Ekipman : Meade 14" LXGPS ve Canon EOS400D
Pozlama :9x20 sn
Not : Görüntü hiçbir işlem yapılmadan Photoshop programı ile 9 görüntünün Exclusion yaparak birleştirilmesinden oluşmuştur.

Kaynak : OMÜ Gözlemevi