3 Kasım 2009 Salı

:: Secunia PSI ( Personal Software Inspector)



Bilişim dünyasında hergün yeni bir yazılım veya yeni bir yazılımın sürümünün geliştirildiğini görmekteyiz.
Yazılımların yeni sürümleri çoğunlukla güvenlik açıklarını kapatmaya yönelik olarak çıkartılıyor ve her bir yazılımın güncel sürümünü takip etmek oldukça zaman alıcı ve zahmetli bir iş.
Bu konuda yazılımlar bulmak mümkün, ancak güvenli yazılım bulmakta ayrı bir problem!
Secunia firmasının uzun süredir yayınladığı, "Secunia PSI" ihtiyaçlarınızı karşılaycak düzeyde.
Yazılım sisteminizde bulunan yazılımları ve sürümlerini alarak veritabanı ile karşılaştırıyor. Güvenlik açığı oluşturan yazılımlar konusunda bilgi vererek güncelleştirme yapabileceğiniz bağlantılar sunuyor.
Güvenlik için sadece güçlü firewall yazılımlar kullanmanın yeterli olmayacağı bunun yanında sisteminizde bulunan ve internete açılan kapılar olan programlarınızında güncel olması artık varsayılan bir güvenlik işlemi.
Sisteminizde özellikle, işletim sistemi, antivirüs, tarayıcı, e-posta istemcisi, pdf reader ve flash player yazılımınızın güncel olmasına özellikle dikkat etmeniz önemli.

Secunia PSI yazılımını indirmek için burayı tıklayınız.

Yazılımlarınızı güncel tutmak için "Software Informer" yazılımını da kullanabilirsiniz.

İnceleme, INOSCI Tech.

:: Domuz gribi yayılımı... H1N1 Takibi


Domuz gribi yayılımını Google Flue Trends web sitesinden takip edebilirsiniz.
Detaylı olmasada Dünya üzerinde hangi ülkelerde aktif olduğu gösteriliyor. Ancak aktivite miktarı sayısal olarak ifade edilmemiş.


Pittsburgh, Pennsylvania'dan araştırmacı, Dr. Henry Niman'ın hazırladığı siteden H1N1'i sayısal olarak takip edebilirsiniz.
http://flutracker.rhizalabs.com/