8 Mart 2007 Perşembe

E-bay Hacker'ı

Vladuz lakaplı bilgisayar korsanının eBay sunucularına sızmasının üzerinden iki ay geçti fakat eBay güvenlik ekibi ve kanun güçlerinin tüm çabalarına rağmen hala bulunamadı.
Şu ana dek Vladuz hakkında çok fazla bilgi yok. Vladuz eBay forumlarına yetkili müşteri temsilcisi olarak login olduktan sonra firmanın güvenliği ile alay etmişti. Fakat net bilgisayar korsanının izleri ile dolu. Bu isimdeki bir bilgisayar korsanı bir sitede eBay şifrelerini çalan programını övüyordu.

eBay yetkilileri Vladuz'u FBI ve yerel kanun güçlerinin yardımı ile sıkı bir şekilde aradıklarını söylüyorlar ve girilen sistemlerde sadece çalışanların eposta hesaplarının tutulduğunu ve müşteri bilgilerinin tutulduğu sistemlerden tamamen ayrı olduklarını belirtiyolar.

Vladuz eBay sunucularına en son girdiğinde, yetkili eBay temsilcisi olarak, Romanyalı olduğunu fakat şu an Romanya'da yaşamadığını söylemiş. Bir eBay sözcüsü bilgisayar korsanının Romanyalı olduğuna inandıklarını söyledi.

Vladuz'un sızma girişimi sınırlı olabilir fakat sitede sahte açık artırma aktivitelerinin artışı ile de aynı döneme geliyor.

Kaynak: http://www.theregister.co.uk/2007/03/08/who_is_vladuz/
Olympos.org