14 Nisan 2007 Cumartesi

:: Bilişim Teknolojileri ile ilgili Eğitim videoları (Ortadoğu Teknik Üniversitesi,)...

Eğitim Adı

Konusu

Open Office Calc

Open Office Calc, Microsoft Office ürün ailesine alternatif olarak çıkarılan OpenOffice.org serbest yazılım paketinin, tablo/veri analizi için kullanılan, Microsoft Excel ürünü ile aynı işlevlere sahip yazılımıdır. Bu derste OpenOffice.org Calc yazılımının kullanımı ana hatlarıyla anlatılmaktadır.

BİDB Servisleri ve Internet Uygulamaları

Bu derste BİDB tarafından verilen servisler, İnternet ve uygulamaları hakkında genel bilgiler verilmektedir.

Veritabanı

Bu eğitimde genel olarak veritabanı tasarlama teknikleri ve örnek uygulamalar anlatılmaktadır. PostgreSQL eğitiminden önce izlenmesi tavsiye edilir.

Open Office Impress

OpenOffice Impress, Microsoft Office ürün ailesine alternatif olarak çıkarılan OpenOffice.org serbest yazılım paketinin, sunum tasarlamak için kullanılan, Microsoft PowerPoint ürünü ile aynı işlevlere sahip yazılımıdır. Bu derste OOo Impress yazılımının kullanımı ana hatlarıyla anlatılmaktadır.

PostgreSQL

Bu eğitimde PostgreSQL veritabanı hakkında genel bilgiler verilmekte ve veritabanı üzerinde örneklerle uygulamalar yapılmaktadır. Bu eğitimi izleyeceklerin genel anlamda veritabanı bilgisi olması veya veritabanı eğitimini seyretmiş olması faydalı olacaktır.

Macromedia Studio8

Bu seminerde Macromedia Studio 8 ve Eğitimleri, Macromedia Studio 8 ile geliştirim olanakları, çevrimiçi deneyimler yaratmak için Studio 8 olanakları hakkında tanıtıcı bilgiler Macromedia Yetkili Eğitim Merkezi Yetkili Dağıtıcısı tarafından verimektedir.

Linux Kabuk Programlama

Bu eğitimde Linux kabuk programlama hakkında temel bilgiler verilmektedir.

Görsel Kullanımı ve Etkin Sunum Teknikleri

Bu eğitimde görsel kullanımı ve etkili sunum hazırlama teknikleri hakkında genel bilgiler verilmektedir.


Eğitim videoları için tıklayınız...

Dosyaları ancak "real media player" ile izleyebilirsiniz, player'ı indirmek için tıklayınız...

ODTÜ'nün diğer ders ve videoları için burayı tıklayınız...