9 Aralık 2006 Cumartesi

Scan Alert'in 'etik hackerı', 3 Türk bankasının sistemine girdiğini söylüyor...


İnternet güvenliği konusunda dünya çapında faaliyet gösteren ABD'li Scan Alert'ın 'sertifikalı etik hacker'ı Joseph Pierini, Türk bankalarının internet şubelerine yeterince yatırım yapmadığını söyledi.

ABD federal polis teşkilatı FBI'ın en kritik 20 güvenlik açığı da dahil olmak üzere 60 binden fazla açığı sorgulayan Pierini, "Gelir gelmez üç bankanın sistemine girdim. Bunlardan ikisinin müşteri verileriyle ilgili güvenlik açıkları var. Bu açıkları kullanarak müşteri bilgileri çalınabilir" uyarısında bulunurken güvenlik nedeniyle banka ismi vermedi.

Türkiye'nin çok hızlı büyüyen bir ülke olduğunu ve bu büyümenin beraberinde bazı problemleri de getirdiğini ifade eden Pierini şöyle konuştu:

"Eğer çok hızlı hareket ediyorsanız bir yerde boşluklar bırakırsınız. Türkiye'deki bankalar müşterilerine hızlı hizmet verebilmek için dünyadaki diğer bankalarla aynı teknolojileri uyguluyor. Ancak bu güvenlikte geçerli değil. Avrupa, ABD ve bazı Uzakdoğu ülkelerinde bankalar internet sitelerini günlük denetimden geçiriyor. Türkiye ise bu konuda biraz geride kalmış."

Firmanın web sitesi : http://www.scanalert.com