10 Ocak 2007 Çarşamba

:: ZOMBİ PC!


Bilgisayar güvenlik uzmanları, internetin 'zombi bilgisayar' saldırısı altında olduğu uyarısında bulundu.

New York Times gazetesinin haberine göre, internet ortamında suçlar için diğer bilgisayarları 'zombiye' çeviren programlar, kullanıcıların bilgisayarlarına habersizce yerleştiriliyor.

Uzmanlar, bu yeni online suçun arkasında çoğunlukla Doğu Avrupa'daki bilgisayar programcılarının bulunduğunu açıkladı.

Kullanıcıları istekleri dışında suç ortağı yapan ve güvenlik uzmanlarını çaresiz bırakan elektronik kriminallerin, başkalarının bilgisayarlarına küçük programlar yerleştirerek, daha fazla bilgisayarın gücünü biraraya getirip online suçlarda büyük avantaj sağladıkları belirtiliyor.

İnternet güvenlik uzmanı Gadi Evron, "İnterneti güvenli kılmak için savaş yıllar önce başladı ve şimdiye kadar ne yaptığımızı anlamamız gerek" dedi.

Uzmanlar, çoğunluğu Windows işletim sistemi olmak üzere bazı Linux ve Macintosh tabanlı bilgisayarların da 'zombi' suçların kurbanı olduklarını belirtti.

Bu tip suçlara karşı korunmanın neredeyse olanaksız olduğu belirtilen haberde bazı ürün ve hizmetlerle online güvenliğin artırabileceği de yazıldı.

'Zombi bilgisayar', kullanıcının yanlışlıkla casus yazılımı yüklemesiyle bilgisayarının kontrolünün hacker’ın eline geçmesine deniyor.

Kaynak: Cnnturk , e-hack.org