22 Mart 2007 Perşembe

:: Myspace Güvenlik açıkları...

Kendilerine "Mondo Armando" ve "Mustachio" olarak adlandıran iki bilgisayar korsanı Nisan ayında MySpace web sitesinin güvenlik zayıflıklıklarını açıklayacaklarını duyurdular.
İkili Nisan ayının her günü siteye saldırarak buldukları zayıflıkları çevrimiçi olarak listeleyecekler. Sonuçlar Month of MySpace Bugs http://momby.livejournal.com/ sitesinde yayınlanacak. Sitede kendilerinin "aptalca açıklar" olarak değerlendirdikleri betik çalıştırma ve XML açıklarını yayınlamayı hedefledikleri yazıyor. Her ne kadar bilgisayar korsanları "Amacın MySpace'i spam aracı veya kötü amaçlı kullanım" olmadığını söyleseler de Güvenlik uzmanı Parry Aftab bunun aksini düşünüyor:
"Eğer daha güvenli hale getirmek istiyorlarsa, bunun pek yararı yok. Bu kötü amaçlı kişilerin siteyi manupüle etmesine yardımcı olacak. Bu tehlikeli bir durum. Bunun yerine MySpace ile birlikte çalışarak kullanıcıların daha iyi korunmasını sağlayabilirler".

Popülerlik Dert Kaynağı
MySpace'in artan popülerliği 140 milyon kullanıcıya ulaştı ve kullanıcıları etkileyen olta saldırıları ve virüsler gibi güvenlik problemleri ile artmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz aralık ayında hızlı yayılan bir kurtçuk kullanıcılara spam yaparak ve MySpace ağında kötü amaçlı bir QuickTime dosyasını kopyalayarak tehdit oluşturmuştu.

Kaynak: http://www.technewsworld.com/rsstory/56376.html
Olymos.org